Maaike van Doorn

Opgeleid tot het ambacht van edelsmid en vormgever. Ik ben dus wat je noemt een creatieveling. 

Die creativiteit zit ook in de kundalini yoga. Het is niet alleen maar bewegen; het is voor mij een manier van denken en een bron van energie, ontspanning en inspiratie. 

Als kind turnde ik fanatiek, later kwam daar dans bij, eerst klassiek en veel later ook modern. Deze ‘sporten’ pasten mij perfect. Beweging met een groter doel, zoals optreden, maar ook je grenzen opzoeken, het uiterste uit je lichaam halen, improvisatie en zelf oplossingen verzinnen vond ik hartstikke leuk. Toen ik eenmaal kinderen kreeg stond ik een tijdje stil. Ik sportte en danste, maar niet met dezelfde voldoening. 

Deze kreeg ik weer toen ik me op de sportschool waagde aan een lesje kundalini yoga. Het was anders. Heel anders. Maar na elke les liep ik met een voldaan gevoel naar buiten.  Jarenlang heb ik deze yogavorm beoefend zonder vragen te stellen, zonder te weten wat de mantra’s betekenden en zonder diepere gedachten. Tot twee jaar geleden. Ineens wilde ik weten wat we toch allemaal aan het doen waren en waarom.  Kriya’s, mantra’s, ademhalingsoefeningen, mudra’s, bandha’s, meditaties. Alles wilde ik weten, dus schreef ik me in voor de teachertraining. 

Niet alle antwoorden werden gegeven, maar ook dat heeft een reden. Soms moet je dingen ervaren.