Lindsay Tromp

Mijn naam is Lindsay. Mijn belangstelling voor de ademhaling en lichaamshoudingen gaan terug naar mijn studententijd (2010). Tijdens mijn studies ‘Algemene Sociale Wetenschappen’ en ‘Sociale Psychologie’ kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en de positieve effecten ervan. Op fysiek gebied ervaar ik meer energie, flexibiliteit en een sterker lichaam. Op mentaal gebied ervaar ik meer balans, een positieve gemoedstoestand en rust. 

Na een coachingsopleiding (2017) en een yoga retraite in Portugal (2017) wist ik het zeker. Een yoga opleiding leek me de logische volgende stap. In juni 2019 ging deze lang gekoesterde wens in vervulling. Na het afronden van een traditionele Hatha Yoga Teacher Training in Thailand, geef ik nu met plezier les in Hatha Yoga en Yin-Yang Yoga. 

Hatha Yoga is één van de oudste vormen van yoga en vormt de basis waaruit vele andere yogastijlen zijn voortgekomen. ‘Ha’ betekent zon en staat voor actie en dynamiek, oftewel het mannelijke. ‘Tha’ betekent maan en staat voor verstilling en zachtheid, oftewel het vrouwelijke. Deze statische vorm van yoga gaat over het in balans brengen van tegengestelden.

Yin-Yang Yoga is afgeleid van Hatha Yoga. Net zoals de ‘Ha’ (zon) en de ‘Tha’ (maan) in Hatha Yoga, omvat Yin de vrouwelijke energie en Yang de mannelijke energie. In deze combinatieles komen afwisselend verschillende kwaliteiten van Yin en Yang aan bod om verinnerlijking te creëren. 

In mijn lessen staan aandacht, balans en contact centraal. Door enige tijd in een lichaamshouding te verblijven vallen adem, lichaam en geest samen. De ademhaling brengt yoga tot leven. Voor mij betekent yoga dan ook een ware verrijking van het leven. Ik nodig je van harte uit om dit samen in mijn les te ervaren.