Lisa Rodermond

Ongeveer drie jaar geleden begon ik met het beoefenen van yoga omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik begon met ademhalingsoefeningen en persoonlijke ontwikkeling maar al snel vond ik ook mijn weg naar de meer fysieke vorm van yoga. Dit gaf mij de mogelijkheid meer uit mijn hoofd en meer in contact met mijn lichaam te komen. 

Naast mijn studie Cognitive Neuropsychology volgde ik via OneFit veel yogalessen, variërend van yin en vinyasa tot aerial en hot yoga. Uit iedere stijl haalde ik iets wat goed voelde voor mij en hieruit ontstond mijn eigen practice. Om meer te leren over de oorsprong, anatomie en filosofie van yoga besloot ik voor twee maanden naar het noorden van India te vertrekken en een teacher training te volgen. Een erg interessante en intense ervaring waarin ik veel heb geleerd over zowel yoga als over mezelf. Wat mij vooral aansprak, is het raakvlak tussen wetenschap/psychologie en yoga. Ik denk dat de Westerse mens veel kan leren van de eeuwenoude Oosterse wijsheden en tradities. Deze twee werelden samenbrengen zie ik als een bijzondere uitdaging wat ik uiteindelijk in mijn werk wil terug laten komen.

Eenmaal terug in Nederland ben ik gaan nadenken over yogalessen geven en toen Dionne mij vroeg voor YogaZenter hoefde ik daarom niet lang na te denken. Mijn lessen zijn met name flows waarin bewustwording, ademhaling en gronden een belangrijke rol spelen. In mijn les creëer ik een speelse maar veilige ruimte waarin jij het belangrijkst bent. Het is immers jouw tijd, jouw practice, jouw lichaam, jouw mind. Tot op de mat!