Dionne Duran

Vanaf 2006 ben ik begonnen met yoga. Ik begon thuis op een matje en een dvd. Mijn doel was: lenig worden. Na een aantal weken werd ik inderdaad al iets leniger, maar wilde toch ook iets meer diepgang en variatie in de oefeningen. Ik ben toen lessen gaan volgen bij een yogastudio bij mij in de buurt. De lessen waren heel fijn en inspirerend. Ik werd niet alleen leniger, maar er ontstond een soort rust, een kalmte die ik niet eerder had ervaren. Ik werd mij steeds bewuster van mijn lichaam en vooral van mijn adem. Al die jaren bleek ik te hoog te hebben geademd en wist ik niet eens het bestaan van een buikademhaling af. Ik leerde dat de tegenhanger van spanning ontspanning is. Het klinkt nu zo logisch, maar dat was voor mij op dat moment een eye-opener. Ik kwam steeds beter in mijn vel te zitten en werd steeds sterker, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Yoga heeft niet alleen mijzelf getransformeerd, maar ook de omgeving waar ik inzit. Wanneer je binnenwereld verandert, verandert de buitenwereld.

In 2007 besloot ik mij meer te verdiepen in yoga. Ik heb de vierjarige beroepsopleiding Hatha Yoga Docent bij de Yoga Academie Nederland afgerond in 2012. Ik ben mij verder gaan specialiseren in KinderYoga en in 2013 in Deugden Yoga bij Dolfijn Wellness. In 2015 en 2016 heb ik mijn certificaat Chakra Yoga behaald, welke ik gevolgd heb bij Samsara. Ik ben drie maanden in New York geweest (2016-2017) om diverse docententrainingen te volgen. Terug in Nederland heb ik de bijscholing Yoga Nidra gevolgd en ben ingestroomd in het derde jaar van de Raja Yoga Opleiding bij Annemiek Latour.

Vanaf 2013 ben ik op zoek gegaan naar een eigen studio en heb haar gevonden: YogaZenter! Samen met een leuk team geven we bij YogaZenter verschillende soorten stijlen yoga, workshops en events.

Opleidingen:

 • 2007 - 2012 - Docent Hatha Yoga bij Yoga Academie Nederland (VYN)

 • 2012 - 2013 - Docent Kinderyoga bij Dolfijn Wellness (RYS)

 • 2013 - Docent Deugden Yoga bij Dolfijn Wellness (RYS)

 • 2015 - 2016 - Bijscholing Reis door de Chakra's bij Samsara (VYN)

 • 2016 - Strala Yoga Intensive Training bij Strala Yoga New York (YA - RYT)

 • 2016 - Yin Yoga Teacher Training bij Sacred Sounds Yoga New York (YA - RYT)

 • 2016 - Restorative Yoga Teacher Training bij Sacred Sounds Yoga New York (YA - RYT)

 • 2016 - Transformation Meditation Teacher Training

 • 2017 - Restorative Yoga bij Yoga Vida New York (YA - RYT)

 • 2017 - Therapeutic Essentials Basics and Privates bij Yoga Vida New York (YA - RYT)

 • 2017 - Embodied Anatomy bij Yoga Vida New York (YA - RYT)

 • 2017 - Yoga Nidra bij De Blikopener (VYN)

 • 2017 - Partner Yoga bij Rainbow Yoga - YogAletta

 • 2017 - 2018 - Raja Yoga (3e jaar) bij Annemiek Latour Yoga Opleiding Zeeburg (VYN & RYS)

 • 2018 - Savasana Intensive online - Judith & Lizzy Lasater (E-RYT)

 • 2018 - Vijf bijzondere Indiase meditatievormen en chakraleer - Stella van Dinten - Acanta (VYN)

 • 2019 - Living the 8 limbs of Yoga online - Janet Stone Yoga

 • 2019 - Yin Yoga Teacher Training - My Health Yoga

 • 2019 - Experimental Anatomy - Judith Lasater

Ik ben aangesloten bij de Yoga Vereniging Nederland (VYN) en Vereniging Raja Yoga.

Romee van Asbeck

Zes jaar geleden merkte ik tijdens mijn studie Communicatiewetenschappen, dat ik het echte contact met mijzelf kwijt was. Ik ben een tweejarige opleiding tot holistisch coachen gaan volgen en toen ontstond ook mijn passie voor yoga. Het voelen van mijn lichaam, op fysiek, emotioneel en energetisch niveau, was het grootste kado. Het ontspannen gevoel na de les, het leren loskomen van je gedachten, je grenzen leren kennen, zijn allemaal mooie dingen die je kunt leren op de mat en meenemen in je dagelijkse leven. Afgelopen januari heb ik besloten om mij meer te verdiepen in de Yin Yoga en heb ik de Yin yoga teacher training gevolgd van Johan Noorloos. De zachtheid van deze vorm van yoga past bij mij. Via mijn lessen probeer ik de cursisten rust te laten ervaren, een stukje spanning los te laten en creëren van bewustwording waardoor je jezelf beter leert kennen. 

Nur Ozgenalp

I am from a coastline town, Izmir, in Turkey and the sea is a big part of my life. My first encounter with yoga was in 2001, in another seaside city, Istanbul, while I was studying filmmaking. Afterwards, my interaction with yoga continued on and off at various yoga schools, such as Cihangir YogaYogaŞala, and Yogatime.  In 2011, I was lucky to be a part of the Free Yoga Teacher Training Program by David Cornwell. Free Yoga (RYS), consisting both yoga and Zen meditation practices, was designed with the idea that every body is unique in its own way and everyone can do yoga adapting the poses to their body’s potentialities. I also practice coaching which holds similar values (I received my coaching certificate from Adler in 2009). Finding YogaZenter was delightful after my move to Amsterdam for my academic work. I follow all the Hatha, Chakra, and Restorative Yoga classes. My interest in sea, liquidity, and flow leaded me to mental and corporeal activities that have fluid motions, such as scuba diving, dancing, and flow yoga (I am also a PADI Advanced Open Water Diver).

Chandra Evenwel

Ik ben Chandra Evenwel en mediteren is mijn passie. Sinds ik jaren geleden ermee in aanraking kwam wil ik niks liever.  Het helpt mij geduld, acceptatie en harmonie te ervaren en ben mij veel bewuster geworden van mezelf en anderen op allerlei vlakken. Het leuke van meditatie vind ik dat er zóveel stromingen zijn. En dat op langer termijn in de hersenen en gedrag écht transformatie plaatsvindt. 

Na mijn opleidingen bij het ASPI (Academie voor spirituele integratie) in Krommenie en bij het Nederlof Instituut in Amsterdam als meditatie leraar, heb ik mijn beroep hiervan gemaakt en nu deel ik met liefde deze passie met jou.

Marie van der Donck

Als kind wist ik heel goed wat ik wilde; wat ik wel en niet leuk vond. Zoals de meeste kinderen handelde ik puur en vanuit mijn intuïtie. En dan, ‘later als je groot bent’, kom je erachter dat je misschien veel keuzes bent gaan maken met je hoofd en minder met je hart. Door Kundalini Yoga te doen ben ik meer in contact gekomen met deze intuïtieve kant van mezelf. Kundalini Yoga brengt mij dichter bij de kern. De kern van wie ik écht ben en wie ik wíl zijn. En met veel plezier deel ik deze yoga met jou in mijn lessen!

Lana Donse

Mijn naam is Lana. Ik ben yogadocent en psycholoog, en in mijn yogalessen help ik je graag om een gezond evenwicht te vinden voor jezelf. Ik laat je ervaren hoe yoga je leven kan verrijken, je geest kan verbreden en je lichaam kan versterken.

Persoonlijk ben ik in mijn tienerjaren begonnen met yoga. Eerst vooral op fysiek vlak; het sprak me aan om zo bewust te bewegen en te leren voelen. Toen ik steeds meer yogastijlen ontdekte, meer leerde over de yogafilosofie en in India in aanraking kwam met inspirerende leraren, ging er een wereld voor me open. Yoga is een levenswijze voor me geworden waarin ik vrijheid, liefde en balans kan vinden. 

Daarom heb ik me meer verdiept in yoga door een hatha teacher training te volgen in India, een waardevolle ervaring. Dankzij deze opleiding kan ik yoga met anderen delen. Nu geef ik met heel veel plezier les in yin-yang en hatha yoga. Daarnaast blijf ik leren en ontwikkelen, onder andere op het gebied van yogatherapie. 

Ik denk dat iedereen op zijn eigen manier iets in yoga kan vinden om dichter bij zichzelf te komen. Daarom vind ik het belangrijk om in mijn lessen persoonlijke aandacht te geven aan ieder individu. Je bent van harte welkom in mijn les, en je kunt altijd met je vragen bij me terecht!

Sabine Geers

Vanaf jonge leeftijd genoot ik al enorm van bewegen en sport. Vroeger had ik vooral een passie voor dansen. Ik heb dan ook allerlei dansvormen gevolgd, van klassiek ballet tot hiphop en van stijldansen tot rock ’n roll. Op mijn zeventiende kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk de verbinding is tussen lichamelijke beweging en beheersing van de geest. Sinds die eerste keer heeft yoga altijd een rol gespeeld in mijn leven.

In 2017 heb ik de Ashtanga Vinyasa Yoga Docentenopleiding bij Yogadreams afgerond en de 200 uur Yoga Alliance RYT-certificatie behaald. Sinds begin 2019 volg ik een yoga therapie opleiding bij The Yoga Therapy Institute in Amstelveen. Ook ben ik als onderzoeker betrokken bij Prison Yoga in een studie naar de effecten van een trauma-sensitive based yoga interventie op het welzijn en functioneren van gedetineerden. Bij YogaZenter geef ik voornamelijk les in Ashtanga Yoga. Vanuit persoonlijke aandacht en in een ongedwongen omgeving laat ik je graag kennis maken met yoga of help ik je verder in jouw practice.

Jolanda Cristiano

My yoga journey began by coincidence in 2011, in my living room in London, with online tutorials. And since then, it's love!

I started to practice more often, in a studio and at home, discovering that yoga was really helping me, I felt that something was really changing in my life. My attitude towards myself and towards the external world was different, I felt lighter and happier, I was "yoga addicted"! I discovered a new world, yoga is not a sport, it's a way of life! 

A few years later, 2017, I decided to quit my meaningless job in the event management industry and move to India, not to find myself but to study yoga, deepen my knowledge and to find a meaning in life.
I lived there for a few months where I had a fantastic experience, studying traditional Hatha and Ashtanga yoga with extremely knowledgeable yogis and gurus. They inspired me to be a transformer, not a teacher, to share not to teach. 

I learned yoga asanas, breathing techniques, yoga philosophy, meditation, all most of all I learned to be happy with small things. All these are powerful tools that everyone can use for living a healthy and happy life. I want to share what I have learned and what I will, to make someone else's life happier, even if just a little more. 

Bibi von Meyenfeldt

10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Ik leefde een leven dat niet het mijne was. Om dit leven vol te houden had ik een eetstoornis nodig. Deze heeft jaren van mijn leven een groot deel van mijn identiteit gevormd. Tot mijn lichaam dit niet meer vol hield. Verschillende behandelingen hebben mij geholpen bij mijn herstel, maar yoga is altijd een rode draad geweest om uiteindelijk duurzaam te herstellen. Door yoga werden mijn gedachten rustiger en leerde ik om te voelen en te luisteren naar mijn lichaam en de grenzen die het aangeeft. 

Na vele jaren yoga beoefening heb ik een opleiding gedaan om Yin yoga docent te worden. Deze vorm van yoga kan door haar zachte aard heel helend werken voor iedereen die de verbinding is kwijt geraakt tussen lichaam en hoofd, hart en ziel. Daarnaast heb ik verschillende bijscholingen gevolgd waaronder Yin/Yang bij Skadi van Paasschen. Hier kwam ik in aanraking met Tai Chi, een hele mooie vorm van bewegen die goed samengaat met Yin yoga. In mijn lessen combineer ik deze stijlen en staat het werken aan een gezonde, ontspannen relatie met jouw lichaam voorop.

Naast reguliere lessen geef ik ook yogales aan mensen die worstelen met een eetprobleem. Ik wil deze doelgroep graag meegeven wat yoga kan betekenen in het herstel proces. Het is prachtig om te zien hoe deelnemers steeds meer naar hun lichaam leren luisteren en van daaruit gezondere keuzes kunnen maken.

Juliette Pasman

Tevreden moeder van 2 zonen draagt met trots old school yoga uit. Naast Hatha en zwangerschapsyoga een no nonsense workout en velerlei creatieve, sportieve, ayurvedische en spirituele workshops.

Bij Saswitha Yoga en Wijsbegeerte afgestudeerd op de Hatha Yoga Pradipika oftewel Raja Yoga. 

Specialisaties: Chakra Psychologie en Zwangerschaps Yoga.

Modules: Adem Therapie, Ayurvedische Beginselen en Massage, Mantra & Yantra

Ingewijd in diverse gradaties binnen de Crystal Healing & Lichtwerk door Jhadten Jewall, een van de grondleggers van lichtwerk in de wereld. Crystalwork aan de hand van Katrina Raphaël.

Leerling sinds 2002 van Raimundo Fornini (oudste danser van het Nationaal Ballet). Zijn Rajnetics is de dagelijkse workout van een danser.

Startte carrière oorspronkelijk in de mode, modeshows en multimedia. 

Geeft yogales sinds 2008. Lichtwerker en Crystalhealer sinds 1994.

Mira ter Braak

Al van jongs af aan hield ik mij bezig met bewegen, in allerlei vormen, met name dans. Door een enkelblessure was ik niet meer in staat om op hoog niveau te blijven dansen. Zo is in 2002 yoga op mijn pad gekomen. In eerste instantie met een fysieke reden; om mijn kracht en flexibiliteit op peil te houden. In tweede instantie maakte ik een ware ontdekkingstocht, waarbij ik met een breed scala aan yogavormen heb kennisgemaakt. Tijdens deze reis opende ik me steeds meer voor de mentale, emotionele, spirituele en helende kracht van Yoga.  

Zo werd Yoga en de oneindige innerlijke groei daarbij, onmisbaar voor mij. Het herinnert mij aan in het hier en nu zijn, de hartconnectie voelen, naar intuïtie luisteren, verstillen en gronden. Mijn behoefte aan kennisverbreding, persoonlijke verdieping en balans tussen lichaam en geest werd steeds meer getriggerd, wat heeft geleid tot het volgen van opleidingen in Hatha, Vinyasa en Yin/Yang Yoga.

Intussen is Yoga is onmisbaar in mijn dagelijks leven. Midden in bruisend Amsterdam, run ik een  interieur ontwerpstudio en zet ik mij in op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Yoga herinnert mij elke keer weer om in het moment te blijven,. Dat ik met aandacht bezig ben met wat ik doe, bewust blijf ademhalen op momenten waarop ik dat soms vergeet en zorgt er vooral voor dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Yoga is een vorm van ‘zijn’ die mij doet sprankelen, balanceren, gronden en inspireren.

Maar hoe houden we onze focus vast tijdens de dagelijkse hectiek en hoe blijven we verbonden met ons hart en onze intuïtie? Je persoonlijke balans en flow vinden is niet altijd even gemakkelijk. Je verbonden voelen met jezelf door zelfbewustzijn en zelfliefde is hetgeen waar het voor mij om gaat. Yoga is daarvoor een prachtige vorm om op de mat spelenderwijs je fysieke, mentale en emotionele zijn te onderzoeken, aanschouwen en spiegelen. “De mat is jouw persoonlijk laboratorium voor het dagelijks zijn” 

Mijn lessen zijn speels, flowing, verbindend en grondend, meestal middels Vinyasa Flow, Hatha en/of YinYang Yoga. Ik kijk ernaar uit om Yoga met jullie te delen!

Emilie Kalff

Mijn naam is Emilie en ik geef Yin yoga, Yoga Nidra/meditatielessen. Jaren geleden zijn yoga en meditatie een onderdeel van mijn leven geworden door de gevolgen van een laat ontdekte ‘Ziekte van Lyme’. Een traject van medische therapieën en een zoektocht door de jungle van alternatieve mogelijkheden. Door dit lange proces, is onder andere het besef gekomen dat je over het leven zelf geen controle hebt, maar wel over je gedachten, geconditioneerde overtuigingen en keuzes. Ik streef ernaar om mijn lessen zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te maken en geef dan ook les vanuit het perspectief dat elke lichaam anders is en dat dezelfde houding voor iedereen anders zal aanvoelen. Ik hoop je met mijn lessen een vleugje mentale rust, fysieke en intuïtieve bewustwording mee te kunnen geven. 

Romy Kesauly

Ik raakte voor het eerst in aanraking met yoga ongeveer 10 jaar geleden. Met vlagen volgde ik verschillende yogavormen en zo begon langzaam mijn liefde voor Yoga te groeien. Dit was voornamelijk Ashtanga Yoga. In 2017 ben ik dan ook naar India gegaan om de 200 uur Ashtanga Yoga Teaching Training te volgen om meer diepgang te ervaren & te krijgen. Toen werd het voor mij duidelijk, dat Yoga mijn pad is en dat dit wil delen met andere. Terug in Nederland ben ik de 300 uur Hatha Yoga opleiding gaan volgen bij Yoga Point in Utrecht. Snel daarna ben ik les gaan geven in Hatha& Ashtanga. Voor mij is Yoga meer dan alleen houdingen, maar ook de Yoga Filosofie dat mijn aanspreekt. Het mooie daarvan vind ik, het is geen geloof of religie, maar een gevoel die je erbij hebt. Het belangrijkste vind ik, dat jij je pad volgt op welke manier dat voor jou goed is, om zo naar een hoger doel te komen. Het doel van je innerlijke zelf, je bewustzijn en de balans in het dagelijks leven. Dit wil ik overbrengen en mee geven in mijn lessen.

Maaike van Doorn

Opgeleid tot het ambacht van edelsmid en vormgever. Ik ben dus wat je noemt een creatieveling. 

Die creativiteit zit ook in de kundalini yoga. Het is niet alleen maar bewegen; het is voor mij een manier van denken en een bron van energie, ontspanning en inspiratie. 

Als kind turnde ik fanatiek, later kwam daar dans bij, eerst klassiek en veel later ook modern. Deze ‘sporten’ pasten mij perfect. Beweging met een groter doel, zoals optreden, maar ook je grenzen opzoeken, het uiterste uit je lichaam halen, improvisatie en zelf oplossingen verzinnen vond ik hartstikke leuk. Toen ik eenmaal kinderen kreeg stond ik een tijdje stil. Ik sportte en danste, maar niet met dezelfde voldoening. 

Deze kreeg ik weer toen ik me op de sportschool waagde aan een lesje kundalini yoga. Het was anders. Heel anders. Maar na elke les liep ik met een voldaan gevoel naar buiten.  Jarenlang heb ik deze yogavorm beoefend zonder vragen te stellen, zonder te weten wat de mantra’s betekenden en zonder diepere gedachten. Tot twee jaar geleden. Ineens wilde ik weten wat we toch allemaal aan het doen waren en waarom.  Kriya’s, mantra’s, ademhalingsoefeningen, mudra’s, bandha’s, meditaties. Alles wilde ik weten, dus schreef ik me in voor de teachertraining. 

Niet alle antwoorden werden gegeven, maar ook dat heeft een reden. Soms moet je dingen ervaren.

Lindsay Tromp

Mijn naam is Lindsay. Mijn belangstelling voor de ademhaling en lichaamshoudingen gaan terug naar mijn studententijd (2010). Tijdens mijn studies ‘Algemene Sociale Wetenschappen’ en ‘Sociale Psychologie’ kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en de positieve effecten ervan. Op fysiek gebied ervaar ik meer energie, flexibiliteit en een sterker lichaam. Op mentaal gebied ervaar ik meer balans, een positieve gemoedstoestand en rust. 

Na een coachingsopleiding (2017) en een yoga retraite in Portugal (2017) wist ik het zeker. Een yoga opleiding leek me de logische volgende stap. In juni 2019 ging deze lang gekoesterde wens in vervulling. Na het afronden van een traditionele Hatha Yoga Teacher Training in Thailand, geef ik nu met plezier les in Hatha Yoga en Yin-Yang Yoga. 

Hatha Yoga is één van de oudste vormen van yoga en vormt de basis waaruit vele andere yogastijlen zijn voortgekomen. ‘Ha’ betekent zon en staat voor actie en dynamiek, oftewel het mannelijke. ‘Tha’ betekent maan en staat voor verstilling en zachtheid, oftewel het vrouwelijke. Deze statische vorm van yoga gaat over het in balans brengen van tegengestelden.

Yin-Yang Yoga is afgeleid van Hatha Yoga. Net zoals de ‘Ha’ (zon) en de ‘Tha’ (maan) in Hatha Yoga, omvat Yin de vrouwelijke energie en Yang de mannelijke energie. In deze combinatieles komen afwisselend verschillende kwaliteiten van Yin en Yang aan bod om verinnerlijking te creëren. 

In mijn lessen staan aandacht, balans en contact centraal. Door enige tijd in een lichaamshouding te verblijven vallen adem, lichaam en geest samen. De ademhaling brengt yoga tot leven. Voor mij betekent yoga dan ook een ware verrijking van het leven. Ik nodig je van harte uit om dit samen in mijn les te ervaren.

Esther Lucassen

Tijdens mijn studie, zo'n 10 jaar geleden, begon ik met het volgen van hatha yoga bij mijn toenmalige buurvrouw thuis. Deze manier van bewegen was nieuw voor mij en ik merkte dat het fijn was om even uit mijn hoofd te gaan en meer in mijn fysieke lichaam te komen. Toen ik in Amsterdam kwam wonen begon ik met het volgen van vinyasa flow lessen. Deze dynamische manier van bewegen, in combinatie met de ademhalingsoefeningen en meditatie beviel mij heel erg. Eindelijk een vorm van bewegen waar ik blij van werd! Toch volgde ik de lessen niet consequent, en op een gegeven moment beoefende ik helemaal geen yoga meer. Totdat ik merkte dat mijn werk mij fysieke klachten opleverde. Hét moment om weer opnieuw de mat op te gaan. Los van dat ik merkte dat het goed was voor mijn lijf, maakte de yogalessen ook allerlei emoties los. Een soort super detox, noem ik het altijd maar. Ik ben nooit meer van de mat afgestapt.

Vorig jaar heb ik een summer intensive YTT 200 Vinyasa Flow gevolgd, onder leiding van Marlene Henny en Fleur Zonneveld. Deze opleiding heeft mij heel veel gegeven. En nu kan ik dat ook terug geven! Mijn lessen zijn vrijwel altijd dynamisch, een echte work-out dus. Wat ik wel heel belangrijk vind is om het niet té serieus te maken, een grapje hier en daar kun je van mij dus ook zeker verwachten. Twijfel je nog om te komen? Bedenk dan dat je je waarschijnlijk nog nooit slechter hebt gevoeld na een yogales. ;-) Ik hoop je dan ook te zien op de mat!

Nefise Bozgöz

I am Nefise, from the city famous poet Rumi lived in Turkey; Konya. My first encounter with yoga was through a flexibility class I took in a local gym 4 years ago. After discovering that the poses used in the class were actually yoga poses, I first thought I wasn’t flexible enough to do yoga, like many others. Seeing great improvement in a short period of time left me with the curiosity for discovering more about this ancient discipline and I signed up for a yoga studio. Noticing the changes in my mind and emotional state made me realize that yoga is more than a physical practice and I enrolled in Vinyasa teacher training in Yagoy to learn more about it. Overtime, my yoga practice evolved from only Asana (physical) practice to practicing 8 limbs of yoga. It helped me go through the hardest challenges I faced in my life, helped me connect with myself and brought harmony into my life. Therefore I am very passionate about sharing it with others and I believe yoga is for everyone. I am teaching Vinyasa yoga and my classes are focused around creating a safe environment where anyone can find the union of mind body soul through movement.

“What you seek is seeking you.” – Rumi.