ASHTANGA HALF PRIMARY

Ashtanga Yoga bestaat uit een reeks houdingen (asanas) die samenhangt met de adem in een bewegende meditatie. Deze yogastijl staat bekend als een van de meest actieve vormen van yoga. De serie houdingen in Ashtanga ligt vast – de les begint met een aantal zonnegroeten om hitte op te bouwen. Daarna volgt een serie opeenvolgende houdingen die zijn ontworpen voor zelfstandige beoefening. Elke les eindigt in savasana. Het beoefenen van dezelfde serie heeft een meditatief effect, en hoe beter je de houdingen kent, hoe makkelijker en dieper je erin komt. De asanas verwarmen en versterken je lichaam en je geest. In Ashtanga Half Primary wordt maar een deel van de hele eerste serie uitgevoerd, onder begeleiding van een docent. Hierdoor gaat de les langzamer, er is meer tijd voor opties. De les is geschikt voor beginners tot half gevorderden.

  • dinsdag 20:30 - 21:45

  • vrijdag 13:30 - 14:45

ASHTANGA BASICS

Eén keer per twee maanden is er een speciale les over de basistechnieken van Ashtanga Yoga. Tijdens deze les is er aandacht voor de techniek en de alignment van de houdingen uit de ashtanga primary series, in combinatie met bandha’s, ujjayi ademhaling en drishti’s. Iedere keer wordt gewerkt met een specifiek thema waar we rustig mee aan de slag gaan.
Deze workshop is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde yogi’s.

Maak je net pas kennis met yoga? Dan kan dit een fijne introductie zijn waarin meer tijd is voor uitleg dan in een reguliere les. Meer ervaren yogi’s kunnen terugkeren naar de basics om hun techniek te verbeteren en hun kennis van yoga te verbreden.

Sabine geeft 1x in de twee maanden een Ashtanga Basics les:

  • Zondag 22 september - 13:00 - 14:15